Ngartos Peran Optik pikeun Éléktronik Konsumén dina 2024

Author: Bryan Ng - Manajer Marketing

editor: Qu Yingli - Diréktur R&D

editor: Pradyumn - R&D Intern

Diterbitkeun dina:

Panungtungan diédit:

1. perkenalan

Ngartos Peran Optik pikeun Éléktronik Konsumén dina 2024 1

Éléktronika konsumen geus jadi bagian integral kahirupan urang sapopoé, ngawangun komunikasi jalma, prosés gawé, jeung hiburan. Di balik desain sleek sareng kompak éléktronika konsumen aya dunya téknologi mutakhir, kalayan élmu optik maénkeun peran pivotal.

2. Consumer Electronics Optik Aplikasi

Optik nyaéta cabang fisika anu ngurus paripolah jeung pasipatan cahaya. Éta mangrupikeun bagian dasar tina seueur alat éléktronik konsumen.

2.1 kaméra

Aplikasi Kaméra Drone
Drone sareng kaméra

Optik anu instrumental dina ngaronjatkeun kaméra kapanggih dina éléktronika konsumén. Ti kaméra smartphone, kaméra laptop, kaméra drone, mun kaméra mobil jeung webcams, kamajuan dina élmu optik geus revolutionized fotografi tur rekaman video.

Kaméra ngagunakeun lénsa pikeun museurkeun cahaya kana sénsor gambar. Sénsor gambar lajeng dipaké pikeun ngarobah lampu jadi sinyal listrik, nu geus digitized tur disimpen salaku gambar.

Lénsa kualitas luhur penting pisan pikeun moto gambar anu seukeut dimana produsén terus ningkatkeun bahan sareng desain lensa pikeun ngirangan distorsi, aberasi, sareng ningkatkeun kajelasan gambar.

Stabilisasi gambar optik jeung mékanisme stabilisasi gambar éléktronik ngurangan efek tina tremor leungeun jeung geter, mastikeun smoother tur jelas poto sareng video. Aya seueur jinis lénsa anu dianggo dina kaméra, masing-masing gaduh sipat anu unik. Ngagabungkeun optik sareng algoritma pamrosésan gambar anu canggih ngamungkinkeun fitur sapertos HDR (High Dynamic Range), mode potret, sareng mode wengi, ngamungkinkeun para pangguna nyandak poto anu endah dina sagala rupa kaayaan.

Aplikasi Kaméra Telepon
Kaméra smartphone

Salaku conto, lénsa sudut lega ngagaduhan sawangan anu lega, ngajantenkeun aranjeunna idéal pikeun fotografi lanskap. Lénsa telefoto gaduh sawangan anu sempit, janten idéal pikeun olahraga sareng fotografi satwa.

2.2 Virtual jeung Augmented kanyataanana

Aplikasi AR VR
AR / VR

Optik mangrupakeun cornerstone tina virtual reality (VR) jeung augmented reality (AR) experiences.VR headset make lénsa pikeun nyieun gambar tilu diménsi pikeun pamaké pikeun nempo, nyieun lingkungan immersive. Kacamata AR overlay informasi digital kana dunya nyata maké optik pikeun proyéksi gambar kana widang viewer urang. Lensa AR/VR gaduh kualitas optik unik anu dirarancang khusus pikeun tampilan panon caket. Lénsa meniru ukuran, posisi sareng widang pandang panon manusa. Lénsa sapertos kitu katelah lénsa panon caket. Téknologi ieu beuki populer pikeun kaulinan, pendidikan, palatihan, sareng sagala rupa aplikasi profésional.

2.3 Aplikasi séjén

  • Proyéktor ngagunakeun lénsa pikeun ngaproyeksikan gambar kana layar.
  • Barcode scanner ngagunakeun lénsa pikeun museurkeun lampu kana barcode, nu lajeng decoded ku scanner.
  • Robot sweepers anggo lénsa pikeun pemetaan anu tepat, deteksi halangan, sareng beberesih éfisién.
  • LiDAR pikeun kandaraan otonom ngagunakeun lenses ToF pikeun ménta inpo rentang real-time jeung jero objék.

3. Optik kami pikeun Consumer Electronics

Wavelength Opto-Electronic rarancang jeung pabrik palastik atawa kaca lenses dijieun pikeun éléktronika konsumén. Kami nawiskeun sababaraha lénsa kaméra panjagaan standar sareng lénsa ToF, sedengkeun sésa lénsa éléktronik konsumen urang disaluyukeun.

3.1 Lensa kaméra panjagaan

Lensa kaméra panjagaan optik konsumen
Wavelength Opto-Electronic Dibentuk lénsa kaméra panjagaan

urang lénsa kaméra panjagaan ngadopsi struktur hibrid kaca-plastik, nu boga kinerja alus teuing di aberration achromatic. Salaku tambahan, éta gaduh ciri FOV ageung sareng konsistensi gambar seragam. Hal ieu loba dipaké dina kaméra drone, imah pinter, kaamanan sipil, jeung skenario sejenna.

bagian NostrukturFFLF / #FOVM-TTLSénsor No
PG-SCL-1.45-2.43P1.452.489.6°(H) x 73.1°(V)8.51OV7740 1/5"
PG-SCL-1.56-1.51G4P1.561.5105°(H) x 85°(V)18.3OV7740 1/5"
PG-SCL-1.19-2.62G4P1.192.6110°(H) x 85°(V)9.01OV5640 1/4"

Méja 1: Wavelength Opto-Electronic Lensa kaméra panjagaan

3.2 Lensa ToF

Optik Konsumen Waktos lénsa hiber ToF lénsa
Wavelength Opto-Electronic Lensa ToF

Lensa Time-of-Flight (ToF)., ogé katelah lénsa jero 3D, hadir kalawan rentang waktu nyata jeung bisa ménta inpo jero obyék. Produk ieu tiasa dianggo dina éléktronika konsumen sapertos kaméra bumi pinter, robot sweeping, AR / VR, drone, sareng LiDAR pikeun kendaraan otonom. Lensa ToF nganggo lampu infra red pikeun nangtukeun inpormasi jero. Sénsor ngaluarkeun sinyal anu ngagambarkeun obyék sareng balik deui ka sénsor. Dumasar inténsitas sareng waktos anu dicandak pikeun cahaya anu dipantulkeun dugi ka sensor, pemetaan jero tiasa dilakukeun dina obyék. Dibandingkeun sareng téknologi pemetaan jero 3D anu sanés, téknologi ToF relatif murah. Laju pigura per detik anu luhur ngamungkinkeun pikeun aplikasi sacara real-time sapertos blur latar dina pidéo on-the-fly.

Ngartos Peran Optik pikeun Éléktronik Konsumén dina 2024 3
Gambar 1: Diagram Prinsip ToF
Ngartos Peran Optik pikeun Éléktronik Konsumén dina 2024 5
Gambar 2 ToF Imaging Diagram

ToF langkung akurat sareng nyayogikeun perbaikan anu ageung pikeun téknik pencitraan anu sanés.

Bagian No.EFL (mm)FFL (mm)FNOFOV (DxHxV) (mm)M-TTL (mm)MAX CRAUkuran sénsorUkuran Sekrupaplikasi
PG-TOF-1.53-1.2-V11.5362.211.20142 x 123 x 929.829.4 °1 / 5 "M7.0 * 0.35850nm TOF
PG-TOF-1.53-1.2-V21.5362.601.20144 x 125 x 909.886.97 °1 / 5 "M7.0 * 0.35850nm TOF
PG-TOF-1.53-1.45-V21.5302.561.45127.8 x 104.8 x 828.2018.78 °1 / 5 "M6.0 * 0.35940nm TOF
PG-TOF-2.36-1.252.3642.701.25132.1 x 123 x 92.811.3415.41 °1 / 3 "M8.0 * 0.35850nm TOF
PG-TOF-1.44-1.41.4400.851.40125 x 104.8 x 82.55.2534.26 °1 / 4.5 "M6.0 * 0.25940nm TOF

Méja 2: Wavelength Opto-Electronic Lensa ToF

3.2.1 LiDAR pikeun Kandaraan Otonom

Optik anu 905nm sareng 1550nm cocog pikeun aplikasi nyetir otonom.

faktor905nm1550nmkaterangan
cai+-Cai nyerep gelombang 1550 nm kurang leuwih 145x leuwih ti gelombang 905 nm
Hujan & Halimun+-Degradasi gelombang 1550 nm dina hujan & kabut dibandingkeun kaayaan normal nyaéta 4-5x langkung parah tibatan degradasi gelombang 905 nm
salju+-Gelombang 1550 nm gaduh pantulan kirang langkung 97% langkung parah dina salju dibandingkeun sareng gelombang 905 nm
Konsumsi kakuatan+-Dina kaayaan baseuh, sénsor anu ngagunakeun panjang gelombang 1550 nm peryogi kakuatan > 10x langkung seueur tibatan sistem 905 nm anu sami.
jajaran++Dina kaayaan anu optimal, panjang gelombang 905 sareng 1550 nm tiasa ningali ratusan méter.
Kasadiaan komponén Téhnologi+-Komponén konci pikeun 1550 nm boh custom-dijieun atawa sadia ngan ngaliwatan ranté suplai non-standar sarta merlukeun bahan aheng.
Méja 3: Kasaluyuan Optik 905nm sareng 1550nm pikeun Nyetir Otonom

3.3 Lensa Panon Deukeut

Molded Optik - Near Panon lénsa
Wavelength Opto-Electronic Deukeut Lensa Panon

Bagian Jumlah: DJZ32-B01
FFL: 10.03
FOV48.8(H)x41.3(V)
Tipe Chip: IM 250 2/3"

Spésifikasi 1: Wavelength Opto-Electronic Deukeut Lensa Panon

Deukeut Lensa Panon diwangun ku sababaraha elemen optik gawé bareng C-gunung IMX250 2/3″ detektor jeung software processing Imaging di AR / VR garis produksi pikeun ngahontal inspeksi otomatis tina MTF, distorsi, FOV, curvature widang, sarta katerangan relatif pikeun alat assembly. Kami nawiskeun lénsa unik pikeun integrator sistem alat AR / VR.

3.4 Sampel séjén

jenis produk sadia kaasup lénsa pinhole, lénsa scanning, lénsa drone, lénsa kaméra, lénsa kerucut, jeung sajabana.

bagian NostrukturFFLF / #FOVM-TTLSénsor Noaplikasi
PG-OL-1.8-3.24G1.803.270°(H) x 51°(V)10.42MT9V022 1/3"Lensa Pinhole
PG-OL-3.25-6.55G3.256.540.63°(H) x 26.41°(V)11.601 / 3 "Lensa Scan
PG-OL-4.78-124P4.7812.042.4°(H) x 34.4°(V)11.88EV76C560 1/1.8"Kodeu Bar
PG-OL-1.1-2.22P1.102.270°(H) x 56°(V)2.75OV7251 1/7.5"Lensa Drone
PG-OL-6.68-2.88G6.682.8100°(H) x 76°(V)20.57IMX117 1/2.3"kamera
PG-OL-8.46-1.27G8.461.228°(H) x 16.8°(V)29.841 / 2 "808nm
PG-OL-10.03-1.917G10.031.948.8°(H) x 41.3°(V)81.15IMX250 2/3"AR Imaging Deteksi

Méja 4: Wavelength Opto-Electronic Lénsa Mould séjén

3.5 Kustomisasi lenses dijieun

kalawan kami fasilitas canggih, urang husus bisa ngarancang jeung nyadiakeun solusi komprehensif pikeun kaperluan husus konsumén. Kami ngadamel lénsa anu didamel pikeun éléktronika konsumen nganggo bahan gelas atanapi plastik.

3.5.1 Lenses Aspherical dijieun

Ngartos Peran Optik pikeun Éléktronik Konsumén dina 2024 7
Wavelength Opto-Electronic Dibentuk lénsa Aspheric
spésifikasikatalitianUltra-precision
diaméterna1-25mm1-20mm
Dia Toleransi± 0.015mm± 0.005mm
Ketabahan Ketebalan± 0.03mm± 0.005mm
Kasalahan (PV)1µm0.6µm
Kasalahan (RMS)0.3µm0.08-0.15µm
Kasalahan Centering1 '
Quality permukaan40-2020-10
lapisan wulucustomizablecustomizable
Méja 5: Wavelength Opto-Electronic Kamampuhan Manufaktur Lenses Aspheric

3.5.2 Lenses Mikro Aspherical

3.5.2.1 Lensa handphone
Handphone & Lenses Médis
Diwangun Lenses Kaméra Telepon

(1≤φ≤5)
Toleransi OD: ± 0.003 mm
Toleransi CT: ± 0.003 mm
Toleransi Jangkungna Sag: ± 0.002 mm
Akurasi permukaan: Rt ≤0.0006 mm, ΔRt ≤0.0003 mm
Kasalahan séntral: 0.003 mm

Spésifikasi 2: Wavelength Opto-Electronic Diwangun Lenses Kaméra Telepon

3.5.2.2 panjagaan & Lenses DSC
Panjagaan & Lensa DSC
Dibentuk panjagaan & lensa DSC

(5≤φ≤12)
Toleransi OD: ± 0.003 mm
Toleransi CT: ± 0.003 mm
Toleransi Jangkungna Sag: ± 0.002 mm
Akurasi permukaan: Rt ≤0.0015 mm, ΔRt ≤0.0005 mm
Kasalahan séntral: 0.005 mm

Spésifikasi 3: Wavelength Opto-Electronic Dibentuk panjagaan & lensa DSC

3.5.3 Lenses Aspherical badag

Lenses Aspherical badag
Diwangun Lensa Projector

Toleransi OD: ± 0.01 mm
Toleransi CT: ± 0.005 mm
Toleransi Jangkungna Sag: ± 0.005 mm
Akurasi permukaan: Rt ≤0.005 mm, ΔRt ≤0.002 mm
Kasalahan séntral: 0.008 mm

Spésifikasi 4: Wavelength Opto-Electronic Diwangun Lensa Projector

Lensa aspherical badag lumaku pikeun produk anu merlukeun lénsa diaméterna badag kayaning projector.

3.5.4 Lenses Aspherical Husus-ngawangun

Lenses Aspherical Wangun Husus
Bébas lénsa Aspheric

Toleransi Diménsi: ± 0.01 mm
Toleransi CT: ± 0.005 mm
Toleransi Jangkungna Sag: ± 0.002
Akurasi permukaan: Rt ≤0.003 mm, ΔRt ≤0.0008 mm

Spésifikasi 5: Wavelength Opto-Electronic Lensa Aspherical Husus

Lénsa bentukna khusus tiasa dianggo pikeun kontrol sinyal otomatis atanapi produk AR / VR.

4. Téhnologi molding suntik

Molding lénsa
Wavelength Opto-Electronic Fasilitas suntik Molding

Plastik, kaca, sareng kaca plastik hibrid mangrupikeun bahan baku anu dianggo pikeun ngahasilkeun lénsa optik kalayan téknologi suntikan suntik. Molding suntik dihartikeun saukur salaku prosés ngaliwatan bahan plastik / kaca dilebur sarta nyuntik kana molds. Prosés saterusna ngawengku bahan kapang keur leuwih tiis ka harden ayeuna geus siap dipaké jeung spésifikasi pasti pikeun loba aplikasi béda.

Ngartos Peran Optik pikeun Éléktronik Konsumén dina 2024 9
Wavelength Opto-Electronic Lensa Micro Molded

Alat tunggal cekap pikeun ngahasilkeun volume anu langkung ageung kalayan kualitas permukaan anu dipikabutuh pikeun unggal produksi. Suhu sareng tekanan mangrupikeun parameter konci anu kedah dijaga dina kontrol salami prosés.

5. kacindekan

élmu optik mangrupakeun kakuatan pendorong balik évolusi konstan éléktronika konsumén. Tina téknologi kaméra inovatif anu endah dugi ka immersive AR / VR pangalaman jeung kaamanan fitur, optik muterkeun hiji peran pivotal dina enhancing fungsionalitas jeung pangalaman pamaké alat urang. Nalika téknologi optik terus mekar, urang tiasa ngarep-ngarep ningali aplikasi optik anu langkung inovatif sareng seru dina alat éléktronik konsumen.

Upami anjeun milarian panyadia optik anu dipercaya pikeun éléktronika konsumen, Wavelength Opto-Electronic rarancang jeung pabrik lenses dijieun pikeun aplikasi ieu. Kalayan langkung ti dasawarsa pangalaman dina élmu optik sareng fasilitas canggih anu lengkep, anjeun tiasa ngandelkeun optik kualitas sareng kamampuan manufaktur urang.

Bentuk panalungtikan

kontak Bentuk

Kami nyarankeun ngagunakeun email organisasi anjeun sareng domain sorangan (upami aya).