Naon Optik Infrabeureum? Hiji Perkenalan pikeun Optik Infrabeureum.

Author: Yana Abiso - Insinyur Produk

editor: Bryan Ng - Manajer Marketing

editor: Preethi - Insinyur Rojongan Téknis

editor: Ng Ci Xuan - R&D Intern

Diterbitkeun dina:

Panungtungan diédit:

1. Naon Optik Infrabeureum?

Spéktra Optik Infrabeureum
Gambar 1: Infrabeureum Optik Panjang Gelombang Spéktra

Optik Infrabeureum dipaké pikeun ngumpulkeun, fokus atawa collimate cahaya dina deukeut-infrabeureum (NIR), pondok-gelombang infra red (SWIR), pertengahan gelombang infra red (MWIR) atawa long-gelombang infra red (LWIR) spéktra. Spéktrum infra red ragrag dina panjang gelombang 700 - 16000nm sareng masing-masing spéktra dibasajankeun:

  • NIR 700 - 900nm
  • SWIR 900 - 2300nm
  • MWIR 3000 - 5000nm
  • LWIR 8000 - 14000nm

2. Infra Beureum Gelombang Pendek (SWIR)

Imaging Optik IR Optik Infrabeureum Optik Shortwave Infrabeureum lénsa SWIR lénsa
Wavelength Opto-Electronic Lensa SWIR

Sistem SWIR nyertakeun rentang spéktrum 0.9μm-3μm. Bahan optik kedah ngirimkeun cahaya katingali sareng infra red sareng peryogi sumber cahaya sapertos panonpoé, bulan, béntang, jsb.

Hal ieu dianggo dina seueur aplikasi sapertos spéktroskopi pikeun asihan, deteksi uap, pencitraan termal (dipaké pikeun kaca sareng objék plastik), sareng pencitraan - visi wengi sareng laser pencitraan.

3. Infra Beureum Gelombang Tengah (MWIR)

Imaging Optik IR Optik Infrabeureum Optik Midwave Infrabeureum lénsa MWIR lénsa
Wavelength Opto-Electronic Lensa MWIR

Sistem MWIR nyertakeun rentang spéktrum 3-5μm sareng biasana sistem anu tiis. Ku kituna, éta kirang kapangaruhan ku kalembaban dibandingkeun jeung sistem LWIR keur paling rentang target, nu cocog pikeun aplikasi kawas panjagaan basisir, panjagaan lalulintas kapal, atawa panyalindungan palabuhan.

Kusabab tujuan utami nyaéta pikeun nyandak gambar anu kualitas luhur tinimbang fokus kana pangukuran suhu sareng mobilitas.

Gambar di handap ieu nunjukkeun yén gambar MWIR langkung seukeut sareng kontras termal anu luhur dibandingkeun sareng gambar LWIR.

Naon Dupi Infrabeureum Optik MWIR Diagram
Gambar 2: Gambar MWIR
Naon Dupi Infrabeureum Optik LWIR Diagram
Gambar 3: Gambar LWIR

4. Long-Wave Infrabeureum (LWIR)

Imaging Optik IR Optik Infrabeureum Optik Longwave Infrabeureum Lensa LWIR Lensa
Wavelength Opto-Electronic LWIR Lénsa
Aplikasi Saringan Suhu Massa
Gambar 4: Saringan Suhu Massa

Sistem LWIR beroperasi tina rentang spéktrum 7-14μm. Sanajan kitu, lolobana kaméra LWIR éféktif ngawengku ti 8-12μm.

Sistim LWIR ilahar disebut "pencitraan termalKusabab éta ngadeteksi tanda tangan panas anu dipancarkeun tina hiji obyék sareng henteu ngabutuhkeun katerangan pikeun ngabentuk gambar.

Leres, rentang lensa LWIR kami ogé maénkeun peran penting dina pandémik COVID-19.

Kamampuhan pencitraan termal tina sistem LWIR parantos ngajantenkeun éta komponén konci anu pikaresepeun pikeun seueur aplikasi kaamanan, panjagaan, ilmiah, sareng industri.

Naon Dupi Infrabeureum Optik? Thermal Imaging
Gambar 5: Pangimeutan Thermal Imaging
Naon Dupi Infrabeureum Optik? Pencitraan termal 2
Gambar 6: Pangimeutan Thermal Imaging
Naon Dupi Infrabeureum Optik? Pencitraan termal 3
Gambar 7: Pangimeutan Thermal Imaging

5. Categorization Fungsionalitas

Naon Optik Infrabeureum? Hiji Perkenalan pikeun Optik Infrabeureum. 1
Wavelength Opto-Electronic Lensa Infrabeureum

Sacara umum, optik infra red digolongkeun kana SWIR, MWIR, sareng LWIR dina hal spéktrum panjang gelombang. Nanging, éta ogé digolongkeun kana kumaha éta dirancang saluyu sareng fungsionalitasna sapertos:

  • Lensa Athermal
    Hiji sistem optik athermalized lamun parameter kinerja kritis na kayaning fungsi mindahkeun modulasi, panjang fokus deui jeung panjang fokus éféktif, jsb teu robah appreciably leuwih rentang suhu operasi.
  • Ngaageungkeun lénsa
    Hiji sistem optik nu nyertakeun sempit tur lega FOV terus.
  • Dual FOV Lénsa
    Hiji sistem optik nu nyadiakeun pilihan pikeun pindah ti lega ka sempit FOV distinctively.
  • Lensa Dual-Band
    Sistem optik anu nyertakeun rentang spéktrum MWIR sareng LWIR.

6. Spésifikasi optik Infrabeureum

bagian JumlahPanjang gelombang (µm)Panjang fokus (mm)Tipe PokusF#BWD (mm)GunungDetektor
Infra-SW2003.0-21 * BARU *0.9 - 1.7200padoman3.012.5C-Gunung1280 x 1024, 10µm
Infra-SW122.5-151.5 - 5.012padoman2.533.1Bayonét640 x 512, 15µm
Infra-SW252.5-151.5 - 5.025padoman2.533.1Bayonét640 x 512, 15µm
Infra-SW253.0-171.5 - 5.025padoman3.033.1Bayonét1024 x 768, 17µm
Infra-SW502.5-151.5 - 5.050padoman2.533.1Bayonét640 x 512, 15µm
Infra-SW502.3-171.5 - 5.050padoman2.339.4Bayonét1024 x 768, 17µm
Infra-SW1002.3-171.5 - 5.0100padoman2.333.1Bayonét1024 x 768, 17µm
Infra-SW1002.5-151.5 - 5.0100padoman2.533.1Bayonét640 x 512, 15µm
Infra-SW2002.5-151.5 - 5.0200padoman2.533.1Bayonét640 x 512, 15µm
Infra-SW252.5-300.9 - 2.525padoman2.513.5C-gunung320 x 256, 30µm
Infra-SW352.0-300.9 - 2.535padoman2.013.4C-gunung320 x 256, 30µm
Infra-SW502.0-300.9 - 2.550padoman2.013.5C-gunung320 x 256, 30µm
Infra-SW752.0-300.9 - 2.575padoman2.013.5C-gunung320 x 256, 30µm
Infra-SW1002.0-300.9 - 2.5100padoman2.013.5C-gunung320 x 256, 30µm
Infra-SW2002.0-300.9 - 2.5200padoman2.013.5C-gunung320 x 256, 30µm

Pikeun masihan anjeun visualisasi anu langkung saé, kami parantos ngalebetkeun tabel lensa SWIR sareng spésifikasina sapertos di luhur. Ieu sababaraha spésifikasi optik infra red anu umumna dianggo di industri:

  • Panjang fokus
  • F#
  • Rentang Spéktrum
  • FOV (HFOV / VFOV)
  • BWD
  • Ukuran Detektor - Tingali kana résolusi
  • Athermal (suhu kerja)
  • Tiis atanapi Uncooled, upami tiis teras menta
    • Posisi tameng tiis
    • Jangkungna tameng tiis
  • Indikator Performance lénsa
    • MTF
    • Panyimpangan
    • Panerangan rélatif
  • Tipe Pokus
  • Gunung
  • Sealing

Émut yén anjeun kedah ngartos detektor infrabeureum atanapi spésifikasi sénsor sateuacan anjeun milih lensa anu dipasangkeun.

7. Naon Detektor Infrabeureum atawa Sénsor?

Detektor/sensor infra red nyaéta transduser énergi radian, ngarobah énergi radian dina pita infra red kana bentuk nu bisa diukur.

Aya seueur bahan detektor kalayan kurva réspon anu pas dina spéktrum infra red anu disebatkeun.

Hayu urang tingali resolusi sareng ukuran piksel anu anjeun terang:

  •     VGA (Video Grafik Array) - 640 x 480
  •     QVGA (Array Grafik Video Kuartal) - 320 x 240
  •     XGA (Asép Sunandar Sunarya Grafika) - 1024 x 768
  •     HD (Definisi Luhur) - 1280 x 1024
  •     Tren beuki leutik tina 30um dugi ka ukuran piksel 12um

Detéktor infra red digolongkeun kana tipe termal, nu teu boga gumantungna panjang gelombang, jeung tipe kuantum nu gumantung panjang gelombang.

7.1 Termal / Non-Kuantum Tipe

Tipe termal/non-kuantum nyaéta detektor/sensor anu ngarobah suhu gumantung kana radiasi anu mangaruhan.

Parobahan hawa nyiptakeun parobahan tegangan dina thermopile sarta parobahan lalawanan dina bolometer, nu lajeng bisa diukur sarta patali jeung jumlah radiasi kajadian.

Ieu kalebet thermocouple, thermopiles, bolometers, sareng detéktor pyroelectric. Salah sahiji ciri anu paling pikaresepeun pikeun detéktor termal nyaéta réspon anu sami pikeun sadaya panjang gelombang.

Ieu nyumbang kana stabilitas sistem anu kedah beroperasi dina rentang suhu anu lega. Faktor penting séjén nyaéta yén detéktor termal henteu ngabutuhkeun cooling. 

The termal / non-kuantum tipe detektor paling umum nyaéta microbolometer VOX.

7.2 Tipe Kuantum

Jinis kuantum nyaéta detektor/sensor anu beroperasi dumasar kana pangaruh fotoéléktrik intrinsik sareng langsung berinteraksi sareng foton anu mangaruhan.

Bahan-bahan ieu ngaréspon kana radiasi infra red ku cara nyerep foton anu ngangkat éléktron bahan kana kaayaan énergi anu langkung luhur, nyababkeun parobihan dina konduktivitas, tegangan, atanapi arus.

Aya kabutuhan pikeun niiskeun ka suhu cryogenic pikeun ningkatkeun efisiensi / sensitipitas deteksi infra red. Métode cooling kaasup mesin siklus Stirling, nitrogén cair, sarta cooling thermoelectric.

Kaméra pencitraan termal anu tiis nyaéta anu paling sénsitip kana bédana leutik dina suhu pamandangan. 

Bahan detektor kuantum kalebet - InSb, InGaAs, PbS, PbSe, HgCdTe (MCT)

8. kacindekan

Ringkesanna, aplikasi optik infra red dipaké dina spéktra NIR ka LWIR tina panjang gelombang 700 - 16000nm. Éta ogé digolongkeun kana fungsionalitasna sapertos lénsa athermal, lénsa zum, lénsa FOV ganda, atanapi lénsa pita ganda. Ayeuna anjeun terang dasar-dasar optik infra red sareng jinis detektorna, naha henteu pariksa rentang pinuh kami lénsa infra red?

Bentuk panalungtikan

kontak Bentuk

Kami nyarankeun ngagunakeun email organisasi anjeun sareng domain sorangan (upami aya).