Téknologi Pencitraan Termal Infrabeureum dina Inspeksi Non-Destructive tina Struktur Kapal

Author: Bryan Ng - Manajer Marketing

Diterbitkeun dina:

nu pencitraan termal infra red Sistim muterkeun hiji peran konci dina panalungtikan struktural non-destructive dina industri shipbuilding. Téknologi tés non-destructive ngandelkeun sistem pencitraan termal infra red pikeun ngawas prosés ngawangun kapal, nyayogikeun data deteksi mangpaat sareng gambar termal pikeun kualitas struktural kapal, pikeun ngagentos teu tiasa dipercaya tina penilaian visual manusa.

Téknologi pencitraan termal beuki populer di industri galangan kapal kusabab kesederhanaan, efektivitas, sareng betah operasi. Artikel ieu ngenalkeun aplikasi sistem pencitraan termal infra red dina ngadeteksi cacad dina struktur kapal.

1. Aplikasi Sistem Imaging Termal Infrabeureum dina Pamariksaan Struktur Kapal

Téknologi Pencitraan Termal Infrabeureum dina Pamariksaan Non-Destructive tina Struktur Kapal 1

Kapal laut biasana dianggo dina lingkungan anu parah dimana prosedur tés akurat sareng téknik tés non-destructive modern diperyogikeun pikeun ngabantosan kualitas strukturna. Kualitas struktural pamustunganana bakal mangaruhan umur kapal, kaamanan, reliabilitas pamakean, frékuénsi pangropéa, sareng biaya total. Thermography Infrabeureum, téhnologi nguji non-destructive nu gampang pikeun nerapkeun, bakal mantuan ngadeteksi jeung ngitung defects. Alat pamariksaan ieu tiasa dianggo dina seueur aplikasi angkatan laut sareng laut pikeun mariksa daérah jero sareng luar kapal.

2. Ngawaskeun Kualitas Las Kapal

Téknologi Pencitraan Termal Infrabeureum dina Pamariksaan Non-Destructive tina Struktur Kapal 3

Dina prosés shipbuilding, éta pohara penting pikeun ngadalikeun las kualitas. Naha éta las titik, las aduk gesekan, atanapi las busur gas inert logam, anu paling penting nyaéta ngagabungkeun dua potongan logam dina cara anu dipercaya. las kualitas alus bisa dihontal ku manaskeun bagian logam dina metoda pemanasan seragam nepi ka titik lebur. Metodeu tés tradisional pikeun kualitas las utamina kalebet hammering sareng inspeksi visual. Sanajan kitu, métode ieu pisan subjektif. Sistem pencitraan termal infra red dipaké pikeun ngawas parobahan suhu dina prosés las sareng inpormasi lengkep ngeunaan kakuatan las anu tiasa dicandak tina gambar termal anu dihasilkeun.

3. Deteksi Lukisan dina Permukaan Kapal

Téknologi Pencitraan Termal Infrabeureum dina Pamariksaan Non-Destructive tina Struktur Kapal 5

Naha anjeun ogé terang yén sistem pencitraan termal infra red ogé parantos dianggo pikeun deteksi permukaan cet dina pangukuran prosés manufaktur mobil? Sistem pencitraan termal infra red tiasa langsung ngabayangkeun profil suhu permukaan ageung dina kapal sareng éta idéal pikeun ngawaskeun prosés lukisan kapal. Ku ngagabungkeun gambar termal jeung ketebalan lapisan cet, peta ketebalan pikeun tiap tank bisa dijieun langsung tur sacara real-time saméméh cet nu dries. Ieu ogé ngagampangkeun operator pikeun ngalereskeun tangki bahan bakar anu dilapis.

Téknologi Pencitraan Termal Infrabeureum dina Pamariksaan Non-Destructive tina Struktur Kapal 7

Dibandingkeun sareng téknologi sanés, kauntungan anu paling ageung tina téknologi pencitraan termal infra red nyaéta yén éta tiasa ngahijikeun prosés ngawaskeun suhu kana prosés lukisan. Ngagunakeun métode ieu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun langsung manggihan wewengkon mana nu kudu repainted na wewengkon nu geus dicét. Metoda ieu leuwih éféktif batan ultrasonik sabab anjeun kudu menyemprot cet kahiji lajeng mariksa deui afterward.

3. Uncoated Surfaces Deteksi

Aplikasi séjén tina sistem pencitraan termal infra red dina ngawangun kapal nyaéta deteksi permukaan anu teu dilapis dina bak cai ballast. Dina aplikasi ieu, téhnologi pencitraan termal bisa ngadeteksi bintik uncoated tina ukuran béda sabab ukuran béda spot gaduh emissivity béda jeung kinerja termal. Téhnik ieu tiasa dianggo babarengan sareng metode pencitraan sanés, sapertos pencitraan fluoresensi, anu ngalibatkeun ngagunakeun sinar ultraviolét pikeun diajar bahan cét anu ngandung pigmén fluoresensi.

4. Deteksi Korosi Primer Kapal

Ngagunakeun sistem Imaging termal infra red, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun pariksa naha handap corroded atanapi cacad tanpa nyoplokkeun cet nu. Kapal pesiar kadang boga tank ballast ngeusi minyak nalika maranéhna balik ti Wétan Tengah, tapi lamun bade ka eta tujuan, eta tank sarua ngeusi cai uyah, sadayana pikeun ngajaga kapal saimbang salila lalampahan hiji arah, Masalahna nyaeta brines ieu pisan corrosive, sarta sedeng corrosive ieu bisa ngancurkeun palapis dina beungeut parahu. Urang tiasa nganggo pencitraan termal infra red pikeun pamariksaan pangropéa tina bak cai ballast, sareng staf tiasa ningali dimana titik korosi tanpa ngaleungitkeun palapis permukaan.

5. Mariksa Bagian Inaccessible Kapal

Sistem pencitraan termal infrabeureum idéal pikeun galangan kapal pikeun mariksa tempat anu poék atanapi susah dihontal dina kapal. Téknologi ieu tiasa ngadeteksi sababaraha tempat anu disumputkeun, sesah dideteksi tanpa kontak fisik. Sifat scanning 2D tina téhnologi mangpaat alatan ukuran kapal laut mindeng pisan badag. Kalayan téknik ieu, henteu aya persiapan sampel sareng prosedur persiapan permukaan anu diperyogikeun, sareng éta tiasa dilakukeun dina seueur formulasi cét sareng bahan anu béda. Ku alatan éta, téhnik henteu diwatesan ku sipat bahan.

6. kacindekan

Téknologi Pencitraan Termal Infrabeureum dina Pamariksaan Non-Destructive tina Struktur Kapal 9
Wavelength Opto-Electronic Optik Infrabeureum

Salian aplikasi di luhur, sistem pencitraan termal infra red ogé ngamungkinkeun panalungtik ngadalikeun résolusi deteksi ku cara nyaluyukeun dimensi spasial susunan pesawat fokus sarta prisma. Ieu ogé ngandung harti yén sajumlah ageung masalah deteksi kapal tiasa direngsekeun ku ngagunakeun téknologi. Ayeuna anjeun terang pentingna sistem pencitraan termal infra red sareng aplikasina dina pamariksaan struktur kapal, penting pikeun kéngingkeun lénsa infra red anu dipercaya ti supplier anu dipercaya. Wavelength Opto-Electronic nyadiakeun rupa-kinerja tinggi lénsa optik infra red pikeun élmu kahirupan, kaamanan, visi mesin, pencitraan termal, sareng aplikasi industri, tina desain sareng pamekaran dugi ka manufaktur sareng assembling sistem IR, nyayogikeun para nasabah sakumpulan solusi optik infra red.

Bentuk panalungtikan

kontak Bentuk

Kami nyarankeun ngagunakeun email organisasi anjeun sareng domain sorangan (upami aya).