Вашиот производител на оптика и стратешки партнер на Photonics

Добре дојдовте, ве очекувавме.

> 0
услужени задоволни клиенти
> 0
регионални отпечатоци и дистрибуции
> 0
години оптика и фотоника

Wavelength Opto-Electronic, Сингапурска компанија сертифицирана со ISO 9001, е вашиот производител на оптика. Ние дизајнираме и произведуваме оптика што се користи во широк опсег на апликации, вклучувајќи ласерска обработка, медицински ласерски третман, одбрана и безбедност, машински вид, медицински слики и електроника за широка потрошувачка. Во партнерство со светски брендови, ние сме и овластен дистрибутер на многу производи од светска класа во регионот на Југоисточна Азија, дистрибуирајќи ласери, спектрометри, чешли за оптички фреквенции, терахерци системи и многу други кои се широко користени во истражувањето и развојот на институтот. метрологија и неколку индустриски примени.

Laser Optics - Laser Optical Components - Optics Manufacturer - Optical Manufacturing

Ласерска оптика

Ласерската оптика се состои од ласерски оптички компоненти и модули со најдобри перформанси на широк размер на бранови должини на UV, видливи и IR спектрални региони.

Инфрацрвена оптика Инфрацрвена леќа IR Оптика IR објектив

IR оптика

Инфрацрвената оптика се користи за собирање, фокусирање или усогласување на светлината во спектрите блиску инфрацрвени (NIR), инфрацрвени кратки бранови (SWIR), инфрацрвени средни бранови (MWIR) или инфрацрвени долги бранови (LWIR) спектри.

Прецизна оптика - објективни леќи - објективни леќи со микроскоп

Прецизна оптика

Прецизната оптика е специјализиран тип на оптички компоненти кои се дизајнирани и произведени со прецизни толеранции со цел да се постигнат саканите параметри.

Лиење на леќи со оптика

Формирана оптика

Леаните леќи доаѓаат во големини од 1-25 mm применливи на пазарот за потрошувачка електроника, ласерски, медицински и метролошки полиња. Овие доаѓаат или во пластика или во стаклен материјал.

Q-префрли ласерски Cobolt Tor Hubner Photonics Ласерски Cobolt ласер

Ласери и детектори

Ласерите и детекторите се широко користени во полето на истражување и метрологија. Ние сме овластен дистрибутер на многу светски брендови во регионот на Југоисточна Азија.

FC1000-250 Оптички фреквентен чешел

Системи и софтвер

Системите и софтверот се широко користени во областа на истражувањето и метрологијата. Ние сме овластен дистрибутер на многу светски брендови во регионот на Југоисточна Азија.

Со големите способности доаѓа и одличната оптика

Ние обезбедуваме сопствени услуги за оптика и оптички дизајн. Покрај оптичките решенија, нашите инженери се стручни и за оптоелектронско и механичко прилагодување.

Ја обновуваме нашата веб-локација за да го подобриме вашето искуство.
Во овој период, содржината или дизајнот може да не се прикажуваат како што треба.
Ве молиме држете го shift + refresh за да направите тешко освежување.
SPIE Defence + Трговско осетување, 2 - 4 мај | Кабина: 1320 година
Ласерски свет на фотоника, 27-30 јуни | Сала: Б1 штанд: 422
Ласерски свет на фотоника Индија, 13-15 септември | Сала: 3 штанд: LF15
ДСЕИ, 12-15 септември | Кабина: Manufacturing Pod 7